Російський "Аерофлот" і низка іноземних компаній вирішили не літати над Україною

П'ятниця, 18 липня 2014, 09:22

ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії" прийняло рішення виконувати всі свої польоти в обхід повітряного простору України.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в компанії.

"Щойно було прийнято таке рішення", - повідомив представник "Аерофлоту".

Досі літаки "Аерофлоту" облітали лише зону на території України, де відбуваються військові зіткнення.

Раніше "Аерофлот" скоротив кількість польотів до України з 72 до 52 рейсів на тиждень. При цьому компанія з 2 травня поточного року не літає у два українських міста: Харків і Донецьк.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого перебували 280 пасажирів і 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України. За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

У четвер повідомлялося, що авіакомпанія Emirates (ОАЕ) припиняє польоти до столиці України. Її лайнер, який вилетів у Київ, повернувся в Дубай після інформації про збитий "Боінг".

Також низка інших авіакомпаній оголосили про припинення польотів над Україною після катастрофи малайзійського авіалайнера на Донбасі. Серед них - Air France, "Люфтганза", Turkish Airlines.

А Американська авіакомпанія Delta повідомила, що не планує вводити змін маршрутів через повітряний простір України. В авіакомпанії зазначили, що жоден із маршрутів авіакомпанії не пролягає над тим районом, де сталася катастрофа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування