Сепаратисти пообіцяли доступ до уламків літака - ОБСЄ

П'ятниця, 18 липня 2014, 09:37

Представники так званої "ДНР" зобов'язалися не перешкоджати розслідуванню катастрофи "Боїнга" MH17 Malaysia Airlines, який розбився напередодні в Донецькій області.

Про це повідомили в ОБСЄ, передає "BBC-Україна".

Тристоронній контактній групі вдалося провести відеоконференцію з представниками сепаратистів, "щоб узгодити низку невідкладних заходів".

Ті під час переговорів пообіцяли дозволити рятувальним службам почати підготовку робіт з вивезення тіл загиблих.

Жертвами катастрофи, за останніми даними, стали 298 людей.

Також сепаратисти-бойовики мають гарантувати доступ до місця падіння літака і безпеку державній комісії з розслідування катастрофи та експертам ОБСЄ.

"Вони (сепаратисти) мають співпрацювати з відповідними українськими органами з усіх практичних питань, які виникають в ході рятувальних робіт і розслідування", - йдеться в заяві ОБСЄ.

Глава ОБСЄ Дідьє Буркгальтер висловив співчуття сім'ям загиблих. Він привітав готовність української влади залучити до розслідування міжнародних експертів.

За словами Буркгальтера, ОБСЄ готова підтримати Україну в цій операції у будь-який можливий спосіб.

Водночас, як повідомляє УНІАН, один із ватажків бойовиків заявив у соцмережі, що місце падіння Boeing-777 знаходиться "в глибокому тилу" терористів і ніяких "гуманітарного перемир'я" чи "коридора" для об'єктивного розслідування причин трагедії" не потрібно.

За словами бойовиків, яких підозрюють у причетності до катастрофи пасажирського літака, перешкоджати прибуттю експертів до місця катастрофи Boeing-777 терористи не будуть.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 осіб, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

СБУ заявила, що перехопила розмову терористів, з якої зрозуміло, що пасажирський літак у небі над Донеччиною збили "казаки", які стояли на Чернухінському блокпосту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News