Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров закручено відгородив Росію від відповідальності за збитий "Боїнг"

П'ятниця, 18 липня 2014, 14:17

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заперечує причетність своєї країни до падіння пасажирського літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", повідомляють "Українські новини".

"Щодо заяв, які лунають із Києва, щодо того, що ми ледь не самі зробили це (збили пасажирський літак): я фактично за останні місяці правдивих заяв із Києва не чув", - заявив Лавров.

За його словами, Росія наполягатиме на об'єктивному, гранично відкритому й незалежному розслідуванні катастрофи літака.

"Будемо готові зробити свій внесок, але, зрозуміло, вважаємо, що ініціативу має проявляти влада країни, на території якої ця трагедія сталася", - заявив Лавров.

Голова МЗС РФ також назвав "спробою натиснути на слідство" заяви про те, що пасажирський літак "Боинг-777" упав у наслідок теракту.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав катастрофи пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака перебувало 298 осіб: 15 членів екіпажу й 283 пасажири.

Серед них: 154 голландці, 43 малазійці ( враховуючи 15 членів екіпажу й 2 дітей), 27 австралійців, 12 індонезійців (враховуючи 1 дитину), 9 британців, 4 німці, 5 бельгійців, 3 філіппінців, 1 канадець, щодо інших пасажирів дані ще уточнюються.

Представник МВС України заявив, що пасажирський літак був збитий терористами із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Таку зброю бойовики Донбасу могли отримати з Росії.

Українські військові доповіли президенту, що у терористів немає українських ракетних комплексів "Бук" та С300, бойовики їх не захоплювали.

Президент України Петро Порошенко назвав катастрофу літака Malaysia Airlines у Донецькій області терактом і "актом міжнародного тероризму, спрямованим проти всього світу".

СБУ заявила, що перехопила розмову терористів, із якої зрозуміло, що пасажирський літак у небі над Донеччиною збили "козаки", які стояли на Чернухінському блокпосту.

Міністерство оборони України заявило, що під час АТО Збройні сили України взагалі не використовували зенітно-ракетні комплекси. Під час прольоту "Боїнга-777" винищувачів ЗСУ в повітряному просторі не було, "Боінг" був поза зоною ураження наземних засобів протиповітряної оборони ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування