Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австралійський прем'єр: Якщо то була російська ракета, то відповідальна - Росія

П'ятниця, 18 липня 2014, 17:55

Прем’єр Австралії заявляє, що якщо підтвердиться інформація про те, що пасажирський літак був збитий російською ракетою, відповідальність за трагедія ляже на РФ.

Про це він сказав під час розмови з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба президента.

"Якщо підтвердиться, що літак був збитий ракетами "земля-повітря", які надходили від Росії, то відповідальність за цю трагедію ляже на Росію", - заявив він.

У свою чергу Порошенко повідомив, що Україна запросила прийняти участь у розслідуванні обставин трагедії представників Міжнародної організації цивільної авіації ICAO, EUROCONTROL, Європейської комісії, а також Національного бюро з питань транспортної безпеки США. Він запросив долучитися і австралійських експертів.

"Це вже глобальна війна проти тероризму", - зазначив Порошенко.

Він також запросив британських експертів долучитися до роботи цієї групи під час телефонної розмови з прем’єром Великобританії Девідом Кемероном,

Порошенко подякував за те, що Великобританія ініціювала проведення термінового засідання Ради безпеки ООН.

Президент підкреслив, що чорні скриньки з літака мають залишитися у міжнародних експертів та не можуть бути переданими терористами третій стороні.

Девід Кемерон підкреслив, що потрібно ретельно зібрати всі можливі факти та передати на розгляд Ради безпеки ООН.

Порошенко також запросив до участі у розслідування експертів з німеччини під час розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Канцлер зазначила, що це "жахлива, драматична трагедія, яка сколихнула весь світ", та позитивно відзначила прагнення української влади щодо проведення відкритого, об’єктивного розслідування обставин катастрофи.

Федеральний канцлер висловила підтримку Україні та запевнила, що вона й надалі докладатиме додаткових зусиль для досягнення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування