Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики ДНР не пускають ОБСЄ до збитого літака. Терористи звинувачують Київ

Субота, 19 липня 2014, 15:26

Представники терористичної "ДНР" не пускають інспекторів ОБСЄ до уламків літака у селі Грабове на Донеччині.

Про це повідомляє BBC Україна.

Спочатку інспекторів зупинили на блокпосту і не дозволили їхати машиною, після чого представники ОБСЄ пішли до місця падіння пішки.

Інспекторам дозволили пройти половину шляху, але до основної частини уламків не допустили.

За даними ЗМІ, уздовж дороги стоять озброєні автоматами люди, тіла упаковані в мішки, частину з них вже вивезли.

Як повідомив кореспондент УП, десятки тіл вантажать та вивозять у невідомому напрямку.

"У МНС вважають, що їх везуть до Донецька. Жодних криміналістів на місці події немає, тіла вантажать шахтарі та ДНРівці", - повідомив кореспондент.

У свою чергу кореспондент УП повідомив, що на брифінгу 19 липня самопроголошений лідер терористичної ДНР Олександр Бородай заявив: бойовики не чіпали місця аварії літака малазійських авіаліній, очікуючи на приїзд експертів. 

"Ми оточили площу катастрофи більше 10 км, було створено оперативний штаб, куди увійшла прокурорська група, група слідчих, але ми не чіпали місце, очікуючи на приїзд експертів. Приїхало 10 з ОБСЄ, вночі зустрілися з Олександром Буком, заступник голови місії ОБСЄ в Україні. Вони не дуже задоволені взаємодією, оскільки наша охорона не дозволяє їм діяти по всій території. Це пов'язано з тим, що місце знаходиться на нейтральній смузі - зіткнення наших сил і сил противника. Перебування там становить небезпеку ", - заявив Бородай. 

"Проте ситуація залишається напруженою. Ми консультуємося з Києвом у відео форматі, і мови не було про гуманітарні корідораах. Дії продовжуються по всьому фронту. Бук повідомив, що місія ОБСЄ наполягає щоб місце збереглося в недоторканності до приїзду комісії. Ми його не чіпали поки, але хочемо звернути увагу на гуманітарний аспект. Тіла загиблих розкидані по полю, частина їх потрапила на житлові будинки. але у нас спека. Тіла розкладаються, і зволікання є нелюдським по відношенню до близьких загинули", - заявив Бородай.

При цьому він заявив, що ДНР просить світову спільноту "вплинути на експертів у Києві щоб вони прибули скоріше з однієї простої причини: спека".

"Плюс це зона бойових дій, обстановка може швидко помінятися. Вона повинна прибути швидше і почати рабо тать", - зазначив він.

Також він заявив: "Ми припускаємо, що Київ саботує процес розслідування".

"Ми не чіпаємо тіла, тому що чекаємо. А Київ заявляє, що спеціалісти приїдуть тільки завтра і не припиняє бойові дії", - додав він.

Разом з тим Бородай відмовився коментувати інформацію про вивезення тіл жертв авіакатастрофи увечері 18 липня, як про те повідомили в ДержНС. 

Як відомо, команда фахівців зі Спеціальної групи порятунку та ліквідації катастроф Малайзії прибула до України і вже вирушила до Донецької області

До групи увійшли військові, представники цивільної оборони та органів національної безпеки, патологоанатоми з поліції та хіміки. Усі вони братимуть участь у спільній міжнародній місії з розслідування обставин катастрофи малайзійського "Боїнг-777".

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
Усі новини...