Штайнмаєр: У Москви залишилась остання можливість

Субота, 19 липня 2014, 17:57

Москва має, напевно, останню можливість показати, що вона справді серйозно зацікавлена у розв`язанні конфлікту в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв´ю німецькій газеті Bild am Sonntag.

Міністр різко розкритикував Росію через збиття над Україною пасажирського літака малайзійських авіаліній.

Він звинуватив у катастрофі "сепаратистів".

"Мусимо остерігатися, що сепаратисти й нині, після жахливої катастрофи літака MH17, не дотримуються фундаментальних правил цивілізованого світу. Це шокуюче та обурливо водночас", - заявив Штайнмаєр.

За словами міністра, неважливо, чи був пасажирський літак збитий навмисне, чи випадково.

"Той, хто застосовує таку зброю, враховує можливість катастрофи, яка нині сталася, і, очевидно, більше ні перед чим не зупиниться", - сказав міністр.

Водночас Штайнмаєр покладає на Москву щонайменше часткову відповідальність за трагедію у Східній Україні, зауважує інформаційне агентство Reuters.

"У будь-якому разі російське керівництво упродовж останніх тижнів не змогло успішно утримати сепаратистів від їхньої небезпечної діяльності. Проникнення зброї (з Росії на територію України - ред.) тривало", - констатував він.

Окрім того, міністр закордонних справ ФРН назвав "дедалі незбагненнішим" той факт, що люди з російськими паспортами "у Криму, Слов´янську і зараз у Донецьку надалі можуть робити свої "чорні справи", а уряд у Москві їх не зупиняє.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування