Бойовики мародерствують на місці авіакатастрофи "Боїнга-777" - РНБО

Субота, 19 липня 2014, 17:51

Бойовики терористичної ДНР мародерствують на місці авіакатастрофи "Боїнга-777" малазійських авіаліній на Донеччині. 

Про це під час брифінгу 19 липня заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко. 

"Цинізм бандитів перейшов усі межі. За оперативними даними, бойовики окрім того, що збирають з тіл загиблих особисті цінні речі пасажирів, використовують кредитні картки жертв трагедії", - повідомив Лисенко.

Також, за його словами, терористи ДНР не наддали експертам ОБСЄ повного доступу до місця аварії малазійського літака Боїнг-777 у Донецькій області.

"У них немає тієї свободи пересування, яка необхідна для виконання їх роботи", - зазначив Лисенко.

За його словами,  30 представників ОБСЄ прибули до місця трагедії т а вступили в переговори з терористами, щоб виконати свою місію щодо проведення розслідування причин аварії.

"Проте терористи не дали їм можливості пройти на територію, яка зараз обслідується для отримання повних доказів та виділили вузьку ділянку цієї території", - зазначив Лисенко.

Він нагадав, що площа даної території становить 25 кв. кілометрів.

"Представникам ОБСЄ наддали лише вузьку ділянку, на якій дозволили проводити свої слідчі дії. Їм категорично забороняється проходити далі", - пояснив він.

Разом з тим речник РНБО зазначив, що  "чорні скриньки"  з Боїнга-777 не перебувають в офіційних підрозділах української влади. 

"У нас їх немає. Чи є вони зараз у терористів - у нас також немає інформації", - повідомив Лисенко.

"За інформацією експертів, якщо терористи заволодіють "чорними скриньками", у них буде можливість спотворити записану ними інформацію", - додав Лисенко.

Окрім того Лисенко зазначив, що в ніч на 19 липня на територію Луганської області з боку РФ пройшли 15 одиниць військової техніки з Росії. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування