Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Терористи вчинили 2 міжнародних злочини

Субота, 19 липня 2014, 19:02

Терористи скоюють вже другий міжнародний злочин, спершу збивши літак, що призвело до загибелі 298 людей, а тепер знущаючись над тілами загиблих.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Польщі Броніславом Коморовським, - передала прес-служба глави держави.

Порошенко поінформував польського колегу про розвиток подій і подякував за чітку і швидку реакцію Польщі.

 "Україна дуже розраховує на подальшу підтримку наших стратегічних партнерів - поляків", - наголосив він.

Говорячи про врегулювання конфлікту на Донбасі, український президент наголосив, що ті, хто мають стосунок до теракту, не можуть бути стороною переговорів.

"Їх злочин має бути розслідуваний у міжнародних судах. Тим більше, що фактично всі вони є громадянами Росії і не можуть вести розмову про долю України", - підкреслив Порошенко.

Коморовський відзначив постійну взаємодію між країнами і запевнив, що Польща буде і надалі рішуче підтримувати Україну.

Також президент Польщі повідомив, що українське питання стане одним з головних на порядку денному найближчої зустрічі Східного флангу НАТО за участю глав держав Вишеградської четвірки, країн Балтії, Румунії та Болгарії. 

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування