Гройсман: На місці катастрофи літака знайдено 192 тіла загиблих

Субота, 19 липня 2014, 21:09

У України є в наявності необхідна техніка для пошуку та перевезення жертв катастрофи літака Боїнга-777, але фахівці не можуть працювати на цій території через бойовиків.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час брифінгу.

За його словами, комісія, яка займається розслідуванням, не отримала жодних гарантій безпеки від терористів, які перебувають на цій території.

"Пошукова операція - повністю під контролем бойовиків, робота триває під загрозою. Наразі там перебуває близько 800-900 бойовиків. Ми готові забрати тіла, які треба спеціально обгорнути, завантажити до спеціальних вагонів, але ми не можемо цього зробити", - сказав Гройсман.

Проте, за інформацією віце-прем'єр-міністра, до бойовиків було направлено лист з вимогою надати сприяння представникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, і було отримано попередню згоду на переміщення тіл загиблих.

"Пошук триває. Наразі знайдено 192 тіла, зона пошуку розширена з 25 до 35 кілометрів. 200 працівників ДержНС під постійним тиском озброєних людей намагаються виконувати свою роботу", - наголосив Гройсман.

Крім того, він розповів, що раніше урядовці планували вивезти тіла до Харкова, куди було спрямовано спеціальний потяг, але наразі тіла вивезти неможливо через терористів.

Віце-прем'єр також підкреслив, що всіх рідних загиблих у катастрофі, Україна готова розмістити на безкоштовне проживання у Києві, а також миттєво оформити їм візи на 10 днів одразу в аеропорту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування