Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники знайшли ще 27 тіл загиблих у катастрофі Боїнга

Неділя, 20 липня 2014, 17:23

20 липня на місці катастрофи малайзійського "Боїнга-777" у Донецькій області знайдено ще 27 тіл та 20 фрагментів тіл загиблих.

Про це віце-прем’єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування причин катастрофи Володимир Гройсман заявив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Він додав, що це нові "знахідки", які не враховують 192 тіла та 8 фрагментів, які вже завантажені у поїзд і мають бути відправлені із залізничної станції у Торезі.

За словами Гройсмана, "для них окремо є рефрижератор, в який вони будуть завантажені" і перевезені до потягу, готового до відправлення.

Крім того, він не виключив, що терористи могли проводить певні дії з тілами жертв катастрофи для того, щоб приховати якісь факти.

Серед 192 тіл, які вже знаходяться у потязі та готові до відправлення, є тіла, які бойовики раніше вивезли з місця трагедії до Донецької обласної лікарні, - наголосив віце-прем'єр.

"Ви знаєте, що 36 чи 38 тіл - є різні дані - забрали, а потім повернули. З ними проводили якісь експертизи...Ми не знаємо, що саме там відбувалось", - відзначив він.

Гройсман також повідомив, що процесом завантаження тіл до потягу займалась Держслужба з питань надзвичайних ситуацій під наглядом бойовиків і оцінити, як поводились з цими тілами можна буде лише після прибуття потягу до місця призначення. 

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Станом на ранок 20 липня на місці падіння Боїнга було знайдено тіла 196 з 298 загиблих, де перебувають інші 102 тіла поки невідомо.  До пошуків тіл жертв авіакатастрофи залучено вже 380 осіб, в т.ч.20 водолазів, які обстежують дно озера в зоні катастрофи, та  20 од.спецтехніки. 

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Радіо Свобода, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування