Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники знайшли більшість загиблих із "Боїнга", їм і далі заважають

Понеділок, 21 липня 2014, 10:07

Станом на 7 ранку 21 липня виявлено тіла 251 загиблого та 66 фрагментів тіл пасажирів збитого "Боїнга".

Вони доставлені та завантажені у вагони-рефрежиратори на залізничній станції Торез, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

На цей час обстежено площу пошуку близько 120 км2.

"Пошукові роботи ускладнені присутністю озброєних сепаратистів, які перешкоджають роботі підрозділів ДСНС", - сказано в повідомленні.

До пошуково-рятувальних робіт у зоні катастрофи літака та спеціальних робіт у Києві залучено 810 осіб, у тому числі від ДСНС 335 осіб та 35 одиниць техніки.

Психологи ДСНС 20 липня надали методичну допомогу працівникам Міністерства закордонних справ України щодо психологічного супроводу процедури впізнання жертв авіакатастрофи під час проведення заходів судово-медичної експертизи.

З розслідування причин авіакатастрофи працює Урядова комісія.

Державна комісія з розслідування катастрофи літака повідомила раніше, що 20 липня о 16.25 у Торез прибув другий потяг із чотирма вагонами-рефрижераторами для транспортування тіл загиблих пасажирів авіалайнера Boeing 777 "Малазійських авіаліній".

"Перший потяг із запломбованими вагонами-рефрижераторами, що знаходиться на залізничній станції м.Торез, і до якого в ніч з 20 до 21 липня завантажено 192 загиблих та 8 фрагментів тіл, досі не може зрушити з місця трагедії, оскільки терористи блокують його виїзд", - повідомлялося на сайті уряду.

Держкомісія через представників ОБСЄ, які знаходяться на місці падіння літака, постійно веде діалог з бойовиками щодо можливості вивезення тіл загиблих.

Держкомісія заявила про повну готовність забезпечити оперативне обслідування тіл і проведення аналізу ДНК загиблих протягом 3-х діб. Українські медики, які входять до Держкомісії, через Інтерпол мають доступ до бази зразків ДНК родичів усіх загиблих пасажирів літака Boeing 777.

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який очолює Держкомісію з розслідування, доручив кільком міністерствам відпрацювати механізм оперативної видачі відповідних документів родичам загиблих в авіакатастрофі після усіх процедур ідентифікації тіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування