Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готова відправити тіла з "Боїнга" на експертизи в Амстердам - Яценюк

Понеділок, 21 липня 2014, 11:33

Україна готова передати координаційну роль у розслідуванні причин катастрофи малайзійського авіалайнера Boeing-777 західним партнерам.

Нідерланди можуть очолити цей процес у чіткій координації з українськими структурами й міжнародним співтовариством, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Щодо судмедекспертизи тіл пасажирів, то в Амстердамі є сучасна лабораторія судово-медичної експертизи й український уряд готовий відправити всі тіла в Амстердам", - сказав він у понеділок у Києві, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Прем'єр-міністр наголосив, що російський уряд нічого не зробив для того, щоб українські фахівці мали доступ до місця падіння.

"Але нам вдалося зібрати частину доказів. На даному етапі немає сумнівів у тому, що цей літак був збитий. Причина падіння – ракетний удар і, швидше за все, це система Бук М1", - сказав Яценюк.

"Такою системою не можуть управляти п'яні проросійські терористи. Це фахівці, які - у нас є дані - тренувалися на території Росії. Тому цей міжнародний злочин має бути розслідуваний", - заявив він.

Яценюк наголосив, що терористи не дозволяють вивезти знайдені тіла пасажирів лайнера з Тореза.

"Усього зараз знайдено 272 тіла, 251 з них перебувають у відповідних рефрижераторах на станції Торез. Ми відправили два ешелони по чотири вагони для того, щоб мати можливість вивезти тіла загиблих людей. Проросійські терористи не дають можливості вивезти ці тіла й покинути станцію Торез для того, щоб доправити їх у певне місце", - сказав він.

Як відомо, у результаті катастрофи малайзійського Boeing-777 у Донецькій області 17 липня загинули 298 пасажирів, серед яких були 192 голландці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...