АТО обходиться Україні в понад 1,5 мільярди на місяць

Понеділок, 21 липня 2014, 13:24

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявляє про необхідність виділення 9,1 мільярдів гривень на проведення антитерористичної операції.

Про це він сказав на погоджувальній раді у Верховній Раді, повідомляють "Українські новини".

Міністр просить парламент включити до порядку денного зміни до державного бюджету, які пов'язані з додатковими витратами на обороноздатність країни й проведення антитерористичної операції.

Він нагадав, що 27 березня було виділено 6,8 мільярдів і додатково ще 600 мільйонів. Дані кошти були розраховані на використання до 1 липня.

Шлапак уточнив, що зараз фінансування АТО ведеться за рахунок резервного фонду.

"Але враховуючи, що в резервному фонді на даний момент залишилося близько 520 мільйонів, а антитерористична операція обходиться нам у суму більшу за 1, 5 мільярди на місяць, нам необхідні додаткові ресурси для продовження цієї операції", - заявив міністр.

"Ми вважаємо мінімально необхідною сумою в 9,1 мільярда, яка необхідна до кінця цього року", - сказав Шлапак.

За його словами, були проведені консультації з представниками силових структур.

Також Шлапак розповів, що Мінфін пропонує збільшити витрати резервного фонду для поновлення нормальної життєдіяльності східних регіонів.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба розраховує на розгляд питання про фінансування зміцнення кордону України з Росією на міжнародній конференції донорів України в жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування