ЄС може зібратися на позачергове засідання щодо ситуації в Україні

Понеділок, 21 липня 2014, 20:33

Наступним кроком після засідання Ради ЄС 22 липня може стати скликання позачергового засідання Європейської Ради за участю глав держав країн ЄС.

Про це заявив прем’єр Польщі Дональд Туск під час спілкування з президентом України Петром Порошенком.

Сторони обговорили міжнародні зусилля для подолання наслідків трагедії з літаком "Малайзійських авіаліній".

Туск поінформував Порошенка, що лідери країн ЄС зараз перебувають в постійному багатосторонньому діалозі стосовно ситуації.

Він також додав, що дії терористів на Сході матимуть наслідки, в тому числі й на міжнародній арені.

Зокрема, прем’єр Польщі зазначив, що наступним кроком після засідання Ради ЄС 22 липня може стати скликання позачергового засідання Європейської Ради за участю глав держав країн ЄС, що зумовить узгодження більш рішучих дій.

В свою чергу, Порошенко наголосив, що Україна здійснює все необхідне для належного міжнародного розслідування причин трагедії та подолання її наслідків.

Проте, зі слів президента, з боку терористів чиниться величезний опір, зокрема, вже більш як 96 годин слідчій комісії заборонений доступ на місце падіння літака. "Терористи надалі продовжують скоювати злочини, знищуючи докази вчиненого терористичного акту", - наводить слова Порошенка прес-служба.

Як відомо, літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився 17 липня в Донецькій області. Загинули 298 осіб.

СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею "теракт" КК України.

Літак розбився на підконтрольній бойовикам території. Пошукові роботи виконувалися під їхнім наглядом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...