Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чуркін заявляє, що докази причетності РФ до падіння "Боїнга" - фальшиві

Понеділок, 21 липня 2014, 23:26

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін вважає, що запис переговорів терористів, який доводить їхню причетність до катастрофи "Боїнга-777", фальшивий.

Про це він заявив на засідання Ради безпеки ООН в понеділок увечері.

"Київ, схоже, намагається використовувати шок, який відчуває світова спільнота від загибелі малайзійського авіалайнера, для нарощування каральної операції на сході країни", - сказав Чуркін.

"Нашумілий аудіозапис радіопереговорів командирів ополченців, як з'ясувалося, змонтований з декількох розмов, у тому числі тих, що відбулися до інциденту 17 липня", - додав він.

"Опублікований міністром МВС відеоролик, де нібито відображене вивезення ЗРК-комплексу "Бук" на територію Росії, в реальності виявився знятий на підконтрольній Києву території. І якщо стріляв він, то за цим стоять жодним чином не ополченці", - заявив Чуркін.

Він також повідомив, що "з'ясування обставин цього інциденту (авіакатастрофи) має бути організовано за провідної участі ІКАО та за участю всіх, хто готовий допомогти у встановленні істини".

"Всі речові докази, в тому числі чорні ящики, повинні бути надані ІКАО для вивчення в рамках такого міжнародного розслідування", - зазначив Чуркін.

"На землі повинні бути забезпечені всі необхідні умови для доступу міжнародної команди експертів. Необхідно зробити все, щоб забезпечити повну безпеку роботи міжнародних експертів на місці трагедії. Надати їм свого роду гуманітарний коридор", - заявив постпред РФ.

"Росія готова надати всіляке сприяння в організації проведення неупередженого міжнародного розслідування. Російським військовим і цивільним відомствам вже надані необхідні вказівки щодо цього", - сказав Чуркін.

"Готові направити відповідних фахівців для участі в розслідуванні. Але до його завершення важливо утримуватися від поспішних висновків і політизованих заяв", - заявив він.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Наступного дня глава МВС оприлюднив відео, на якому зафіксовано тягач з завантаженим гусеничним ракетним комплексом, що рухався у бік російського кордону.

"На відеозаписі видно розчохлені ракети. Дві ракети на місці - середня не проглядається", - зазначив він.

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявляв, що проросійські бойовики перешкоджали проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи літака, заважали роботі українських фахівців на місці трагедії, оголосили про бажання вивезти чорні скриньки і тіла жертв в Росію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...