ВР ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ЧАСТКОВУ МОБІЛІЗАЦІЮ

Вівторок, 22 липня 2014, 11:12

Верховна Рада підтримала указ президента Петра Порошенка про часткову мобілізацію.

За це проголосували 232 депутатів.

Згідно з пояснювальної запискою, "необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України".

Мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності названим Указом.

Указом створюються додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів. 

Це дозволить додатково привести у бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення для забезпечення потреб оборони.

За словами Парубія, набираються ті люди, які пройшли вишкіл в ЗС України, люди які мають досвід ведення служби, офіцери у відставці. Набираються виключно на ті спеціальності, які необхідні для тої чи іншої частини.

Відповідаючи на питання про те, чи можлива якась часткова відпустка для тих, хто вже з березня мобілізований, Парубій відповів:

"Вже на сьогодні Міноборони розробило систему відпусток, коли для частини солдат дається відпустка, відрядження додому, як певна форма відпочинку і заміни для хлопців".

"Але проведення мобілізації дозволить провести хоча б часткову ротацію для хлопців, які з самого початку бойових дій перебувають на фронті. І ця мобілізація дозволить тим хлопцям, які на сьогодні є виснажені, які воюють і перемагають в ці дні хоч частково провести цю ротацію", - додав він.

Парубій також повідомив, що "президент дав доручення, щоб усі сили мобілізовувались на стільки, на скільки держава зможе їх забезпечити захистом". 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування