У Харкові попрощаються з загиблими з "Боїнга". У Нідерландах жалоба

Середа, 23 липня 2014, 09:13

Офіційна церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі "Боїнга-777" і відправка тіл до Нідерландів відбудеться у Харкові у середу.

Про це заявив голова урядової комісії, перший віце-прем’єр України Володимир Гройсман у Харкові, передає "Радіо Свобода".

"Ми плануємо розпочати церемонію об 11:00. Очікується, що у цій церемонії братимуть участь дипломати різних країн світу", - зазначив Гройсман.

Керівник урядової комісії з розслідування авіакатастрофи не уточнив, скільки тіл буде відправлено у середу до Нідерландів для подальшої експертизи та ідентифікації.

"Кількість тіл, які будуть переправлені, визначатимуть експерти", - зазначив Гройсман.

За його словами, у вівторок комісія працювала з 50-ма тілами. На вечір вівторка експерти відкрили два вагони-рефрижератори.

Голова місії експертів Нідерландів Ян Тайндер каже, що експерти з упевненістю можуть говорити про наявність у двох вагонах 200 тіл загиблих. Скільки є у двох інших – іще не ясно.

Команда Інтерполу розпочала ідентифікацію тіл загиблих у авіакатастрофі. 

Міжнародна комісія планує до п’ятниці завершити підготовку всіх тіл до перевезення у Нідерланди, де проходитиме їхня ідентифікація.

Як заявив голова місії, 23 липня борт із останками загиблих в катастрофі малайзійського "Боїнга-777" вилетить із Харкова в Нідерланди.

В аеропорту сумний рейс зустрічатимуть королівське подружжя та прем'єр-міністр Марк Рютте, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Між тим, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив у країні 23 липня національним днем жалоби за жертвами катастрофи літака рейсу MH17.

Як відомо, з 298 осіб, загиблих на борту літака "Малайзійських авіаліній", 193 були голландцями. 

Спостерігачі ОБСЄ твердять, що на місці падіння "Боїнга" ще є рештки тіл.

Українські та західні офіційні особи кажуть, що все більше даних свідчить про те, що літак 17 липня був збитий проросійськими бойовиками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування