Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австралія пропонує направити поліцейських для охорони місця авіатрагедії

Середа, 23 липня 2014, 19:26

Прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт запропонував направити в Україну цивільний поліцейський підрозділ чисельністю до 50 осіб для охорони місця падіння літака "Боїнгу-77".

Про це він сказав під час розмови з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глава держави.

Порошенко та Ебботт скоординували подальші дії щодо проведення належного розслідування катастрофи рейсу МН17, в результаті якої загинуло 27 громадян Австралії.

Прем’єр подякував президенту за зусилля, які Україна докладає для допомоги всім країнам, які постраждали внаслідок трагедії. "Це навіть не назвеш трагедією, - заявив Тоні Ебботт, - те, що сталося, є нічим іншим, як звірством".

Еббот запропонував направити цивільний поліцейський підрозділ чисельністю до 50 осіб для охорони місця падіння літака, забезпечення роботи експертної комісії та збереження доказів.

"Ми хочемо отримати позицію експертів для остаточного підкріплення тих висновків, які вже були зроблені на базі попереднього аналізу даних дистанційного спостереження та нашого розуміння ситуації", - повідомив він.

Порошенко подякував за ініціативу і запевнив в готовності сприяти міжнародному розслідуванню. Він пообіцяв обговорити питання діяльності поліцейської місії під час своєї зустрічі з міністрами закордонних справ Австралії та Нідерландів, які у четвер відвідають Київ.

Глава держави також поінформував Тоні Ебботта, що, незважаючи на жахливу трагедію зі збитим літаком "Малайзійських авіаліній", терористи не припинили злочинні дії, продовжують обстріли і у середу збили два українські літаки Су-25.

Президент наголосив, що так звані "ДНР" та "ЛНР" повинні бути визнані терористичними організаціями, зокрема, Європейський Союз вже зафіксував можливість такого статусу у висновках Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Ебботт побажав Порошенку успішного подолання надзвичайно складних викликів, які постали перед українським народом. "Я захоплююсь силою духу, який Ви та український народ демонструєте в таких тяжких обставинах, а також тією підтримкою та співчуттям, які ви виказуєте всім народам, які постраждали від цього звірства, що нас всіх спіткало", - сказав прем’єр Австралії.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування