Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Болотна справа" у РФ: Удальцова й Развозжаєва назвали винними

Четвер, 24 липня 2014, 15:43

Московський міськсуд визнав російських опозиціонерів Сергія Удальцова й Леоніда Развозжаєва винними в організації масових заворушень на Болотній площі у Москві 6 травня 2012 року.

Про це йдеться у вироку колегії з трьох суддів під головуванням Олександра Замашнюка, оголошення якого почалося в Мосміськсуді в четвер, повідомляє російський "Інтерфакс".

Після того, як суд проаналізує вивчені в ході процесу матеріали й свідчення, суд оголосить обрану міру покарання.

Раніше, у ході дебатів сторін, держзвинувачення просило суд засудити опозиціонерів до 8 років позбавлення волі кожного, а також стягнути з Развозжаєва штраф у розмірі 150 тисяч рублів за незаконний перетин кордону.

Підсудні і їхній захист наполягали на незаконності й політизованості процесу й просили суд винести виправдальний вирок.

Зараз Удальцов перебуває під домашнім арештом, Развозжаєв утримується в СІЗО. Запобіжний захід був продовжений підсудним до 10 вересня.

Удальцова і Развозжаєва в Росії звинувачують в організації масових заворушень, які супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, і підготовці до організації таких заворушень.

Развозжаєву також інкримінують незаконний перетин державного кордону.

За даними слідства, звинувачувані разом із Костянтином Лебедєвим і громадянином Грузії Гіві Таргамадзе організували 6 травня 2012 року масові заворушення на Болотній площі у Москві, а після цього протягом 2012 року планували подальші акції з організації масових заворушень на території РФ.

Як відомо, Развозжаєв у Києві в 2012 році просив УВКБ ООН про правову допомогу в наданні статусу біженця на території України й був спрямований у неурядову організацію, яка надає допомогу в подібних питаннях.

19 жовтня 2012 року Развозжаєв прибув в офіс цієї організації для реєстрації в УВКБ ООН і отримання правової консультації, звідки зник.

14 листопада тодішній голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук заявив, що Развозжаєв не просив в української влади політичного притулку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...