Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія погрожує "відповіддю" США й Канаді на санкції

П'ятниця, 25 липня 2014, 11:25

Росія може почати розгляд у рамках Світової організації торгівлі через санкції, уведені США проти російських компаній і фінансових установ.

Про це заявив постійний представник РФ при СОТ Геннадій Овечко, виступаючи на генеральній раді СОТ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ми розцінюємо нещодавні санкції США проти російських компаній як виклик нашій торгівлі й економічним інтересам, які гарантовано правилами СОТ", - сказав він.

"Справа виглядає так, ніби нас примушують до того, щоб вимагати захисту наших законних прав і інтересів із використанням механізмів СОТ", - наголосив Овечко.

За його словами, "дії США можуть спровокувати лихий ланцюг подій, який у підсумку підірве довіру до багатосторонньої торговельної системи".

Він також висловив занепокоєння тим, що до санкцій вдалися й інші члени СОТ.

Заява Росії була підтримана такими країнами, як Аргентина, Болівія, Венесуела, Зімбабве, Куба, Нікарагуа й Еквадор.

Крім того, Росія не залишить без відповіді односторонні санкції, запроваджені проти неї Канадою, заявив уповноважений МЗС РФ із питань прав людини, демократії й верховенству права Костянтин Долгов.

"Уведення подібних заходів, тим більше під надуманими приводами, без адекватної відповіді з нашого боку не залишиться", - заявив він "Інтерфаксу".

Санкції Канади Долгов назвав "черговим контрпродуктивним і недружнім кроком".

"Наша принципова позиція щодо односторонніх і тому протиправних обмежувальних заходах у відношенні Росії незмінна. Це не допомагає вирішенню жодних питань і лише ускладнює їх", - заявив російський омбудсмен.

Напередодні Канада запровадила санкції проти низки російських компаній і банків у зв'язку з ситуацією в Україні. Під санкції підпали, зокрема, Газпромбанк, Внешэкономбанк і "НОВАТЕК".

Крім того, Канада поширила санкції на кілька великих російських оборонних компаній, на самопроголошені Донецьку й Луганську "народні республіки" і на низку їхніх представників.

Санкції торкнуться також концерну "Калашников", виробника стрілецької зброї.

Канадський прем'єр пояснив, що санкції передбачають припинення кредитування енергетичних компаній і фінансових установ, які потрапили у "чорний список".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування