Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ оголосила лідера "казаков" Козіцина в розшук

П'ятниця, 25 липня 2014, 11:48

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук одного із керівників терористичної організації "Луганська народна республіка" громадянина Російської Федерації Миколу Козіцина.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі.

Його дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Як сказано у повідомленні ГПУ, з початку травня по теперішній час він здійснює керівництво окремими терористичними групами, які входять до складу терористичної організації, шляхом визначення їм бойових завдань, місць розташування, утворення інженерних перешкод (блокпостів) та напрямків завдання збройних ударів по державним воєнізованим формуванням України.

"Окрім того, Микола Козіцин вчиняє дії по забезпеченню діяльності терористичної організації озброєнням та військовою амуніцією", - заявили в ГПУ.

Ухвалою слідчого судді від 22.07.2014 за клопотанням органу досудового розслідування, погодженого Генеральною прокуратурою України, надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Козіцина оголошено в розшук

Фото: nbnews.com.ua

Наразі Козіцин оголошений у розшук.

Як повідомлялося, раніше СБУ заявляла, що до викрадення членів місії ОБСЄ на Донбасі причетні російські казацькі структури.

Тоді ж СБУ виклала записи телефонних розмов отамана "Всєвєлікого войска донского" Ніколая Козіцина із бойовиками на Донбасі.

На них він дає команду про утримування спостерігачів місії ОБСЄ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування