Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На черговому Віче поговорять про АТО та олігархію у ВР

Субота, 26 липня 2014, 20:39

У неділю, 27 липня, спільноти Майдану у Києві проведуть Громадське Віче на Майдані.

Про це йдеться у повідомленні медіа-центру Майдану.

На порядку денному заходу, який розпочнеться о 12:00, внесено доповіді про військовий стан та діяльність керівництва АТО, ситуацію в Україні після демаршу олігархічних кланів у Верховній Раді та уряді, збагачення олігархічних кланів під час війни і протидія цьому, організація допомоги військовим та добровольчим батальйонам за рахунок суспільства.

Також на Віче планують обговорити антиукраїнську діяльність УПЦ (МП) "як під час війни, так і під час підготовки до неї з боку Росії".

"На Віче будуть проголосовані питання про схвалення проектів спільнот Майдану щодо способів прямої безпосередньої відповідальності владних еліт перед країною і суспільством, заборону антиукраїнської діяльності УПЦ (МП) та інше", - зазначено у повідомленні.

Окрім того 27 липня о 9:00 на сцені Майдану буде відслужена недільна Літургія.

"Зі сцени Майдана будуть молитися за всіх, хто воює за  свободу, за всіх, хто потерпає від війни та від негараздів і несправедливості, яку вона несе, за всіх, хто прагне мира, за душі всіх, хто загинув і приєднався до Лав Героїв Небесної Сотні", - зазначено у повідомленні прес-ценртру Майдану. 

Як відомо, прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом бездіяльності посадовців столичної міліції та КМДА, які не вжили дієвих заходів для забезпечення правопорядку та розблокування захоплених адмінбудівель і транспортних комунікацій в центрі Києва.

9 липня генпрокурор Віталій Ярема просив Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України зробити все для встановлення правопорядку в центрі Києва й звільнення адміністративних будівель, зайнятих протестувальниками "Майдану".

Станом на 15 липня прокурор Києва повідомляв, що 160 представників "Самооборони Майдану" та "Правого сектора" звільнили 7 адмінбудівель у центрі Києва без застосування сили, однак ще 12 адмінбудівель залишалися під контролем "самооборонців" (серед них - Жовтневий палац та Український дім).

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування