Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський націоналіст попросив в Україні політичного притулку

Неділя, 27 липня 2014, 15:30

Російський націоналіст, член руху "Реструкт" Михайло Орєшніков 26 липня з'явився на пункті пропуску "Бачівськ" і попросив надати йому політичний притулок.

Про це повідомили в СБУ.

В ході проведення фільтраційних заходів, прикордонниками було встановлено, що Орєшніков, будучи членом націоналістичної організації "Реструкт", брав участь в організації та проведенні антипутінських акцій.

25 червня Михайло Орєшніков був затриманий російськими спецлужбами, які звинуватили його у непокорі владі, і відпущений під підписку про невиїзд.

"Зрозумівши, що надалі його чекає арешт і суд, і не сподіваючись на законність і неупередженість судового процесу, Орєшніков, за його словами, прийняв рішення про терміновий виїзд з Росії та звернення до уряду України про надання йому політичного притулку" - сказали в СБУ

Як розповів сам активіст, спочатку він хотів перетнути кордон літаком, але спецслужби витягли його з літака за 2 хвилини до вильоту. Йому довелося дістватися кордону на машині знайомого, а перетинати його пішки.

"Ще якийсь час я в Росії сподівався, що суспільство може вплинути на політичну обстановку в країні, але у зв'язку з останніми подіями переконався, що це взагалі неможливо", - сказав Орєшніков.

За його словами, "якщо ти не танцюєш під дудку Путіна, ти потрапляєш в чорний список".

Пояснюючи своє рішення жити в Україні, він зазначив, що у місцевих людей "менталітет, протилежний рабському і радянському".

Джерело відео kate korn

Українські новини, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування