Британський МЗС звинуватив Росію у брехні щодо аварії Боїнга

Неділя, 27 липня 2014, 16:19

МЗС Великобританії звинуватив Росію у брехливих заявах про причини катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донеччині. 

У заяві, названій "Російські міфи про МН17", вказується: "мабуть", авіалайнер був збитий ракетою, поставленої Росією і випущеної з території, контрольованої проросійськими сепаратистами, пише Німецька хвиля.

Заява МЗС Великобританії з'явилася після того, як посол Росії в Лондоні Олександр Яковенко розповів журналістам, що всі твердження про причетність Москви до загибелі 298 людей під час аварії малайзійського "​​Боїнга" "не витримують жодної критики".

"Росія зробила ряд суперечливих і взаємовиключних заяв, що звинувачують Україну в цій атаці, але вони не базуються на фактах. Росія не надала жодних доказів на підтримку своїх звинувачень", - заявили в МЗС Великобританії.

У документі зазначається: журналісти, що працювали на місці катастрофи, повідомляли, що проросійські сепаратисти всіляко перешкоджали допуску слідчих до уламків літака, а також навмисно фальсифікували картину події, переміщаючи тіла жертв та привласнюючи їх особисті речі.

"Викликає стурбованість інформація про те, що сепаратисти планували розкидати на місці аварії частини інших літаків", - підкреслили у британському МЗС.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Президент Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у радіусі 40 км довкола місця катастрофи літака та запросити російських експертів до розслідування причин авіакатастрофи малазійського лайнера в Донецькій області.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...