В США пропонують надати Україні статус союзника НАТО і військову підтримкку

Неділя, 27 липня 2014, 23:45

До Конгресу США проект резолюції, що передбачає створення умов для забезпечення прямої військової підтримки та надання допомоги у сфері безпеки уряду України.

Про це повідомляє  VIDIA із посиланням на прес-службу Ділової Ради США-Україна.

Відповідний документ внесений співголовами української групи Палати Представників США Джимом Герлахом, Мерсі Каптуром і Сандером Левіном.

Законопроект містить пропозицію надати Україні статус союзника Організації північноатлантичного договору без вступу в НАТО.

"Це необхідно для того, щоб тимчасово забезпечити Україну життєво важливими ресурсами та безпекою, яку НАТО пропонує державам-членам", – пояснила Каптур.

"Український народ ясно дав зрозуміти своє бажання побудувати сильнішу демократію і встановити більш тісні зв’язки з Європейським Союзом і Заходом. На жаль, як показали недавні події, Росія не шанує суверенітет України і продовжуватиме вторгатися на її територію",  – зазначив  Герлах.

За його словами, докази американської та української розвідки доводять, що  сепаратисти і наймані бандити, озброєні російською технікою та важкою зброєю, продовжують розпалювати хаос і нестабільність.

"Цей міжпартійний законопроект є ще одним важливим кроком на шляху до підтвердження прихильності Сполучених Штатів до наших українських союзників", - додав він.

Як відомо, раніше 27 липня Держдеп США надав чотири супутникові знімки, які підтверджують, що обстріл території України вівся з боку Росії.

В Міноборони РФ заявляли, що за останні чотири місяці прикордонні з Україною райони РФ відвідали 18 міжнародних інспекцій, які не виявили на території Росії "будь-яких порушень або незаявленої військової діяльності".

Росія також неодноразово заявляла, що не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту, а МЗС РФ назвав звинувачення в ударах по українській території "бездоказовими інсинуаціями". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News