Більшість росіян вважають, що їхнє ТБ показує правду про Україну

Вівторок, 29 липня 2014, 13:58

Росіяни отримують інформацію про події в Україні переважно з екранів телевізорів і вважають її в більшій або меншій мірі об'єктивною.

Про це свідчать результати соцопитування "Левада-центру", проведеного 18-21 липня.

64% опитаних станом на липень дуже чи досить уважно стежать за тим, що відбувається в Україні. 44% із них вважають, що досить або дуже добре розбираються в наших подіях.

При цьому телебачення залишається головним джерелом інформації для переважної частини населення (94%). Трохи більше чверті (27%) отримують інформацію про Україну й Крим від друзів, рідних або сусідів, 18% - із інтернет-видань, а 11% - із соцмереж.

Більшість опитаних вважають, що російські федеральні ЗМІ висвітлюють українські події об'єктивно: "у цілому об'єктивно" – 29% і "здебільшого об'єктивно" – 45%.

Що ЗМІ РФ не надто об'єктивні у відношенні України вважають 14%, зовсім необ'єктивними їх назвали 3% опитаних.

Тільки кожен четвертий опитаний (25%) згоден, що російські федеральні ЗМІ ведуть проти України пропагандистську інформаційну війну, при цьому 15% вважають цю політику правильною та виправданою, а 10% - небезпечною і "шкідливою".

При цьому більше половини - 58% - росіян не згодні, що російські ЗМІ крутять пропаганду й упевнені, що отримують від них об'єктивну картину подій в Україні.

17% не змогли відповісти на запитання про пропаганду.

Опитування було проведено 18-21 липня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського й сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і більше в 134 населених пунктах 46 регіонів РФ. Статистична погрішність не перевищує 3,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування