Терорист Пургін заявив, що "ДНР" нібито готова до переговорів

Середа, 30 липня 2014, 11:25

Один із лідерів терористів так званої "ДНР" Андрій Пургін заявив, що керівництво "ЛНР" і "ДНР" готове до переговорів, але українська влада не припиняє вогонь.

Про це повідомив журналіст із зони АТО.

"Керівництво ЛНР І ДНР готове до переговорів. Ми також підтверджуємо готовність забезпечити безпеку голландських і австралійських експертів при виїзді для безперешкодної роботи на місці катастрофи малайзійського "Боїнга", - сказав Пургін, який називає себе "віце-прем'єром ДНР".

За його словами, кілька днів тому "уряд Донецької народної республіки заявляв про готовність в односторонньому порядку припинити бойові дії й почати переговори".

"Однак українська влада не припинила бойових дій, більше того, вони активно застосовують авіацію реактивні системи "Град", заборонені міжнародними конвенціями фосфорні снаряди, касетні бомби по населених пунктах і цивільному населенню. Таким чином українська влада продовжує ескалацію конфлікту", - намагався переконати журналістів Пургін.

Він також спробував переконати міжнародне співтовариство й спостерігачів з ОБСЄ у тому, що "Київ затягує проведення переговорів і свідомо продовжує бойові дії".

Зазначимо, що всупереч заяві Пургіна бойовики на Донбасі продовжують активно обстрілювати сили антитерористичної операції, намагаються відвоювати міста, де вони втрачають контроль, а також ділянки кордону, через які отримують допомогу з Росії.

Крім того, терористи мінують населені пункти, з яких їх витісняють сили АТО, через що страждають мирні жителі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...