У Коломойського пояснили: Вартість бронежилетів і касок буде на 20% менше

Середа, 30 липня 2014, 15:41

Компанія "Авіас" заявляє, що закупівля бронежилетів і касок для МВС без прибутку, а сума договору завищена через включення податку на додану вартість.

Про це "Українській правді" повідомили в компанії "Авіас", інформацію також підтвердив заступник глави ОДА, предстванк групи Приват Геннадій Корбан.

"МВС  знайшло постачальника бронежилетів і касок у Польщі. Конкретно за це відповідає пан Чеботар. Вони попросили нас у зв'язку з довгою процедурою оплатити 3 мільйони 300 тисяч євро за каски й бронежилети. Ми взяли й оплатили", - повідомили в компанії.

"У цьому випадку ми не закуповували, ми оплачували. Замовлення робило МВС, а ми робили послугу по швидкій оплаті закупівлі", - повідомили в компанії.

"У нас є два дзеркальні контракти. Один контракт із поляками  на ту суму, яку вони вказали,  і другий контракт із Нацгвардією дзеркальний на ту ж ціну. Т.е. "Авіас" не заробляє на цьому, ми робили безприбуткову операцію", - додав він.

"Та сума, яка опублікована у Віснику, зазначена з урахуванням ПДВ, а ми ПДВ не платили. Ми попали під закон про зняття мит на ввезення такої продукції. Тобто ми не розмитнили продукцію до тих пір, поки президент не підписав закон про звільнення від ПДВ. Тому  там опублікована некоректна ціна, вона насправді нижча на 20% ПДВ", - повідомили в компанії.

За інформацією співрозмовника, напередодні Чеботар зв'язувався з компанією "із проханням перепідписати документи з більш низькою ціною за мінусом ПДВ".

Представник групи Приват компанією, яка володіє "Авіас", Геннадій Корбан підтвердив Українській правді цю інформацію.

У свою чергу інший заступник глави Дніпропетровської ОДА Борис Філатов на своїй сторінці у ФБ попросив усі питання про ціну й вибір виробника "задавати у МВС і в Польщу на завод-виготовлювач".

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ акцептувало пропозиції ТОВ "ВКФ "Авіас" на постачання бронежилетів та касок на загальну суму 55,32 мільйона гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування