Міськрада Луганська: місту загрожує гуманітарна катастрофа

Середа, 30 липня 2014, 16:18

Міська рада Луганська стверджує, що в місті станеться гуманітарна катастрофа, якщо найближчим часом не буде відновлено подачу електроенергії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міськради.

"Місто стоїть на межі колапсу", — запевняють чиновники.

Згідно з повідомленням, в результаті аварії на високовольтній лінії, яка подає електроенергію на підстанцію Кіровська, третю добу 85% населення Луганська відключено від енергопостачання.

Сьогодні електроенергію отримують медичні установи, аварійні служби, важливі об'єкти соціальної сфери, а також невелика частина абонентів.

"Без відновлення подачі електроенергії в умовах високої температури пропадуть запаси продовольства. Сьогодні знеструмлені насосні і підвищувальні станції, а це значить що городяни не отримують воду. Дуже серйозні проблеми з мобільним зв'язком – в деякі райони міста додзвониться неможливо", - сказано в документі.

Чиновники додали, що аварійні служби кілька разів намагалися виїхати на місце поломки, однак через збройні зіткнення, які продовжуються, провести аварійно-відновлювальні роботи не змогли.

У зв'язку з цим міськрада попросила боку збройного протистояння надати коридор для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Як відомо, раніше прес-служба КП "Вода Донбасу" заявляла про загрозу гуманітарної катастрофи в Донецьку через пошкодження інфраструктури каналу, яким в місто надходить вода.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування