ЄС ввів санкції щодо транспорту, зв'язку, енергетики та надр Криму та Севастополя

Четвер, 31 липня 2014, 09:44

Офіційний журнал Євросоюзу у середу опублікував рішення щодо введення нових санкцій для юридичних осіб, в Криму та Севастополі.

Про це повідомляє УНІАН, цитуючи офіційне видання ЄС.

Окрім цього, введено обмеження щодо інвестицій  видобуток нафти, газу та мінеральних копалин, додає "Інтерфакс-Україна".

Даним рішенням, зокрема, заборонено надання європейськими компаніями та фінансовими установами будь-якої фінансової позики або кредиту, пов'язаних із створенням, придбанням або розвитком інфраструктури в галузі транспорту, телекомунікацій або енергетики в Криму чи Севастополі.

Заборонено придбання акцій чи цінних паперів пайового характеру на підприємствах, створених в Криму чи Севастополі, які займаються перерахованими вище інфраструктурами. Також заборонено у цих же секторах створювати будь-які спільні проекти.

Крім того, забороняється надавати будь-яку фінансову позику або кредит, безпосередньо пов'язані з експлуатацією нафтових, газових або мінеральних ресурсів у Криму чи Севастополі.

Заборонено придбання або розширення участі у підприємствах і придбання акцій і цінних паперів пайового характеру, компаній в Криму чи Севастополі, які займаються видобутком нафти, газу або мінеральних ресурсів, а також постачання обладнання для них.

Серед іншого, в список входять морська вода і сольові розчини, сіль для хімічних перетворень при виробництві інших товарів, денатурована сіль або сіль для промислового використання, сіль і чистий хлорид натрію, пірити залізні невипалені, сірка всіх видів, крім сірки сублімованої, осадженої та колоїдної; графіт природний, піски природні всіх видів, забарвлені або незабарвлені, крім металоносних пісків групи 26; кварц (крім природних пісків), кварцит, грубо подрібнений або просто нарізаний пилкою або іншим способом на блоки або плити квадратної чи прямокутної форми і багато інших матеріалів.

Аналогічна заборона стосується і спільних проектів у цій галузі.

Проте всі перераховані заборони не поширюються на зобов'язання за угодами, укладеними до 30 липня 2014 року.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування