На Майдані триває "толока", залишенці не заважають

Неділя, 10 серпня 2014, 14:22

На Майдані триває прибирання барикад та наметів, яке планують завершити  до вечора 10 серпня.

Про це повідомили в ефірі 5 каналу.

На місці прибирання працювали експерти-криміналісти, які шукали на місцях барикад вибухові предмети. Зокрема, згідно з повідомленням, було знайдено багато гільз, які лишилися ще з періоду 18-20 лютого.

"Приділяється увага для виявлення об'єктів, які мають значення для  розслідування злочинів, які були скоєні у січні – лютому 2014 року", - зазначив представник МВС.

За даними правоохоронців, знайдено рештки світлошумових гранат і гумові кулі. Усі матеріали, які вдалося відшукати правоохоронці вилучили, їх використають при подальшому розслідуванні.

Станом на 14:00 на Майдані комунальники прибрали частину ділянки від входу у метро на вул. Інститутській до входу до готелю "Україна".

Прибирають автомобільні шини, не чіпаючи при цьому бруківки – щойно її намагаються порушити, активісти з залишенців Майдану намагаються цьому завадити.

На вул.Інститутську прибули кілька вантажівок, куди вантажили шини.

У зоні наметів біля Жовтневого палацу  люди, які живуть у них, готуються залишити свої місця, складають речі.  При цьому деякі з залишенців заявляють, що найближчим часом поїдуть воювати до зони АТО.

На Майдані лишається 4 намети, почали розбирати сцену. За даними ЗМІ, цьому наразі ніхто не перешкоджає, сутичок не зафіксовано.

Разом з тим комунальники не чіпають місць, де українці вшановували пам'ять загиблих учасників Майдану під час подій наприкінці лютого та куди приносили лампадки та квіти.

Проїжджу частину на Хрещатику повністю звільнено, однак вулиця лишається перекритою: сюди пропускають лише спецтехніку.

Джерело відео -  Володимир Тищенко

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування