Радник глави Меджлісу судитиметься з кримською "владою" через заборону в'їзду

Неділя, 10 серпня 2014, 18:35

Радник глави Меджлісу, генеральний координатор агентства "Кримські новини" (QHA) Ісмет Юксель планує звернутися до уряду Туреччини, підданим якої він є, з приводу заборони на в'їзд до Криму.

Про це повідомила дружина Исмета, Гаяна Юксель, передає Крим.Реаліі.

За її словами, Ісмет Юксель вже повідомив турецькому консульству і посольству про ситуацію, що склалася і надалі планує звернутися в різні міжнародні інстанції і суди.

За словами Гаяни, у липні її чоловік виїхав через Київ до Туреччини, щоб побачитися з родичами, потім автомобілем добирався до Криму. У машині були Ісмет і Гаяна Юксель, їх дочка і брат Гаяни з дружиною.

"Коли Ісмету заборонили в'їзд, нам сказали: "Ви можете їхати, а він нехай пішки повертається в Україну". Ми спитати, на якій підставі йому забороняють в'їзд, відповідь була така: "Ми виконавці, а рішення ухвалила ФСБ Росії, і наша задача вам тільки повідомити". Принесли "повідомлення", яке Ісмет категорично відмовився підписувати, вони не видали цей папір, не дали можливості його скопіювати", - зазначила Гаяна.

Також вона повідомила, що Ісмет Юксель є громадянином Туреччини, який 20 років тому повернувся на історичну Батьківщину, до Криму, і на території півострова знаходився згідно безстрокового дозволу на проживання.

"Без будь-якого пояснення причин того, що відбувається, поставили перед фактом і заборонили в'їзд на територію, де він проживав протягом 20 років", - зазначила Гаяна Юксель.

Також вона повідомила, що її дочка і брат з дружиною все ж добралися до Криму, а сама Гаяна і Ісмет нині прямують до Києва.

Як відомо, 9 серпня на кордоні між Україною і Кримом Ісмета Юкселя не пропустили на територію півострова і оголосили заборону на в'їзд на територію Росії на п'ять років.

Юксель - громадський діяч, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, в тому числі дитячих і молодіжних, реалізованих в Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини, радник голови Меджлісу кримськотатарського народу з питань взаємин з Туреччиною.

Він також є засновником одного з найбільших у Криму інформагентств - "Кримські новини" (QHA). Його дружина Гаяна Юксель є генеральним директором QHA і членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...