Під Іловайськом загинули чотири бійці батальйону "Донбас"

Понеділок, 11 серпня 2014, 11:43

У неділю під час військової операції у районі міста Іловайськ Донецької області загинули чотири бійці добровольчого батальйону "Донбас".

Про це на Facebook повідомляє прес-служба батальйону.

"Батальйон "Донбас" втратив чотирьох бійців. Семеро поранено. Батальйон "Азов" також зазнав втрат", – сказано у повідомленні.

У операції крім "Донбаса" і "Азова" приймали участь батальйон "Шахтарськ" і Правий сектор.

У свою чергу учасник батальйону "Азов" Захар Лаврентьєв написав на сторінці батальйону у Facebook, що причиною втрат стала відмова техніки.

"Все йшло рівно, противник сидів по норах. Але тут мотлох, який нам дали, зламався в один момент. Заклинило гармату і кулемет, одночасно з цим БМП заглохла. (…) Хлопці залишилися без прикриття. В результаті п’ять ранених, двоє вбитих", – написав він.

Лаврентьєв звинуватив у цьому міністерство, яке, за його словами, залишає батальйони практично без підтримки і важкого озброєння.

"Батальйон для таких атак слабо озброєний", – додав він.

Лаврентьєв також повідомив, що батальйон за допомогою артилерії знищив укріпрайон бойовиків і самих терористів, які стріляли по їх товаришам.

Як відомо, бійцями батальйону "Азов", які загинули у цьому бою, були чоловік журналістки Тетяни Чорновол Микола Березовий та гранатометник Андрій Дрьомін на прізвисько "Світляк".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування