Законопроекту про люстрацію бракує голосів - Соболєв

Понеділок, 11 серпня 2014, 13:44

Верховна Рада розпочне день у вівторок з розгляду законопроектів щодо проведення виборів.

Про це повідомив у понеділок лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв у понеділок.

За його словами, фракція наполягала, щоб спочатку розглядався антитерористичний блок законопроектів, а також урядові ініціативи щодо санкцій та децентралізації бюджету, однак "нас не послухали і пропонують поставити першим питанням закон про вибори".

"Першими будуть внесені на голосування кілька законопроектів про вибори на пропорційній основі за відкритими списками. В разі якщо не набирається необхідна кількість голосів по цих питаннях, буде поставлено на голосування законопроект Руслана Князевича, який базується на попередній виборчій системі 2006-7 років з максимальною відкритістю списків та процесу голосування", - розповів Соболєв.

"Також там запропоновано норми щодо скорочення термінів та фінансування виборчої кампанії а також блоки (утворення блоків - ред.)", - додав він.

За словами Соболєва, депутати мажоритарники наполягають на голосуванні за нині існуючу виборчу систему однак із такими самими нормами щодо термінів та фінансування кампанії, однак "поки що під третю пропозицію є найменша кількість голосів".

За словами лідера фракції "Батьківщина" після цього ВР має розглянути положення, які регулюють особливий порядок затримання, тримання під вартою та розгляду в судах справ проти членів терористичних організацій, урядові ініціативи щодо створення служби фінансових розслідувань, децентралізації бюджету а також 5 антикорупційних законопроектів.

Коментуючи закон про люстрацію, Соболєв сказав, що фракції "Батьківщина", УДАР та "Свобода" підтримують його, однак попри це документ "все-таки не набирає достатньої кількості голосів".

Також, за словами Соболєва, Верховна Рада розгляне в другому читанні закон про прокуратуру, зокрема з нормами щодо повноважень воєнної прокуратури.

"Я не розумію, як можна прийняти це все за один день, ми це навряд чи зможемо і тому скоріше за все сесійний тиждень буде продовжений", - сказав Соболєв.

Як повідомлялося, в понеділок на погоджувальній раді депутати вирішили, що працюватимуть на цьому тижні тільки один день - у вівторок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування