Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоний Хрест заявив, що "збройним експортом" допомоги не займається

Понеділок, 11 серпня 2014, 22:48

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) підтверджує готовність сприяти доставленню гуманітарної допомоги в Україну, але така допомога виключає будь-який збройний ескорт.

Про це йдеться у сьогоднішній заяві організацію, яку цитує Укрінформ.

У МКЧХ заявили, що готові відгукнутись на заклик РФ надати гуманітарну допомогу.

"МКЧХ готовий сприяти такій операції із залученням та підтримкою всіх зацікавлених сторін. У понеділок МКЧХ зустрівся з представниками влади України і Росії та передав документ, який визначає спосіб, яким може бути здійснена така операція", - зазначається в документі.

Підкреслюється, що такі передумови мають включати погодження всіх сторін, що МКЧХ буде надано можливість доставити допомогу з повагою до фундаментальних принципів нейтральності, неупередженості та незалежності.

Документ містить положення, що серед інших передумов, Червоний Хрест має без жодного зволікання отримати від влади РФ всі необхідні деталі стосовно допомоги, включаючи кількість та тип предметів, що будуть передаватися, потреби у транспортному обслуговувані та складуванні.

Всі сторони, які беруть участь в операції, мають також гарантувати безпеку персоналу Червоного Хреста та його транспортним засобам протягом всієї операції, з урахуванням того, що організація не сприймає збройний ескорт.

"Практичні деталі цієї операції мають бути з'ясовані до того, як ми можемо рухатися вперед з цією ініціативою", - зазначив голова операцій МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба.

Як відомо, раніше в понеділок президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія направить в Україну свій "гуманітарний конвой".

Президент України Петро Порошенко запропонував організувати гуманітарну місію під егідою Міжнародного Червоного Хреста, що вже підтримав президент США Барак Обама.

Президент Єврокомісії Баррозу заявив, що ЄК проведе екстрене засідання, щоб збільшити свою допомогу в гуманітарній місії під егідою ООН.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування