Заступник глави СБУ: До третини співробітників на Донбасі "є питання"

Вівторок, 12 серпня 2014, 08:39

До 35% співробітникам СБУ в Донецькій і Луганській областях "є питання", зазначає заступник глави СБУ Віктор Ягун.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

"На території Донецької та Луганської областей десь 35% співробітників, до яких є питання. Ми поставили завдання новим керівникам управлінь вивести їх за межі обласних центрів, де заново їх сформувати. Всі призначення йдуть через поліграф, і основну масу тих, кого ми зараз призначаємо, ми залучаємо з інших областей ", - сказав він.

Ягун також вказав, що в Криму близько 90% співробітників СБУ залишилися на території півострова після приєднання його до Російської Федерації, повіривши "тим казкам, які їм розповідало ФСБ".

Також Ягун заявив, що в Україні буде збільшуватися чисельність співробітників контррозвідки.

"Наші керівники, які були до лютого, довели стан контррозвідки в Україні до того, що у нас всього контррозвідників в Україні було 387 осіб. І зараз, коли постало питання, щоб військовий контррозвідник, помічник командира аж до ротної групи знаходився в кожній військовій частині, яка, в тому числі, знаходиться в зоні АТО, то у нас просто немає ким їх сформувати ", - зізнався він.

"Ми вириваємо людей з інших підрозділів, піднімаємо старі кадри, намагаємося відновити молодих офіцерів, взяти з військ", - додав він.

Ягун зазначив, що 19 липня був підписаний указ про реформування контррозвідки, її чисельність збільшена до 680 осіб.

"І є остання вказівка президента, ми будемо ще його збільшувати, щоб забезпечити не менше двох співробітників у кожному підрозділі", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування