Лавров вимагає забезпечити безпеку "гуманітарного конвою"

Вівторок, 12 серпня 2014, 19:57

Росія заявляє, що погодила маршрут "гуманітарного конвою" і сподівається, що Україна забезпечить його безпеку на підконтрольній їй території.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

У Лаврова заявили, що "доставка згаданого вантажу буде здійснена через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску "Шебекіно-Плетневка" на кордоні Бєлгородської (РФ) і Харківській (Україна) областей".

"Після перетину російсько-українського кордону колона проїде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - йдеться в заяві.

У Лаврова повідомили, що до складу вантажу включені: електростанції - 69 комплектів; крупа різна - 400 тонн; консерви м'ясні - 340 тонн; сіль - 30 тонн; цукор - 100 тонн; консерви молочні - 60 тонн; чай - 0,8 тонн; вода бутильована - 679,5 тонн; дитяче харчування - 62,4 тонн; медичне майно - 54 тонни; мішки спальні - 12 300 штук.

Також в МЗС РФ заявили, що вони розраховують "на максимальне сприяння української сторони в забезпеченні безпеки доставки гуманітарної допомоги жителям Донецької та Луганської областей".

Як передає "Інтерфакс-Україна", глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що сподівається, що не тільки Україна, але і бойовики не будуть стріляти в гуманітарну колону.

"Відповідного ставлення до цієї гуманітарної акції ми очікуємо від ополченців. Відповідні сигнали нами туди вже були спрямовані. Я впевнений, що з їхнього боку ніяких зривів не відбудеться", - заявив Лавров.

Як відомо, раніше у вівторок представник Червоного хреста Андре Льорш заявив, що Росія не надала жодної інформації про вміст вантажівок і направила їх в Україну без узгодження з організацією.

Україна наполягає, що не дозволить колоні перетнути український кордон – вантаж повинен бути перекладений в вантажівки Червоного хреста, які будуть орендовані організацією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування