Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін формує свою колону гуманітарки для сходу України

Середа, 13 серпня 2014, 12:46

Кабмін України додатково виділить 10 млн гривень на закупівлю товарів першої необхідності для жителів Сходу України та выдправляэ туди колону гуманітарки.

Про це в середу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду передає Інтерфакс-Україна.

"Уряд України і президент України поставляють товари першої необхідності в усі звільнені території. Ми як українська держава забезпечували, і далі будемо забезпечувати своїх громадян, і тому додатково уряд виділяє 10 млн гривень на закупівлю товарів першої необхідності", - сказав він.

Крім того, за словами прем'єра, в Міжнародному фонді допомоги є близько $ 6 млн, які перебувають в управлінні комісара ООН, і ці кошти також будуть спрямовані на надання гуманітарної допомоги східним областям країни.

Яценюк доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству охорони здоров'я та Міністерству закордонних справ сформувати колону для доставки товарів першої необхідності на схід України.

Окремо прем'єр-міністр звернувся до Червоного Хреста з проханням надати допомогу в тому, щоб ці товари дійшли до людей, оскільки території контролюються бойовиками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування