Влада наполягає, що вірусів на комп’ютерах Яценюка немає

Середа, 13 серпня 2014, 14:00

Державна служба спеціального зв’язку стверджує, що недавнє повідомлення українських ЗМІ про зараження російськими шпигунами комп’ютерів українського уряду неправдиве.

Про це сказано у повідомленні прес-служби організації.

Держспецзв’язку нагадала, що компанія Symantec, яка опублікувала звіт про зараження комп’ютерів вірусом і на яку у своїй статті зіслалася британська Financial Times, не вказувала конкретно на Україну – мова лиш йшла про одну з країн Східної Європи.

Наразі Symantec, за словами Держспецзв’язку, підтвердила фахівцям CERT-UA, що мова йде не про Україну.

"Одночасно команда CERT-UA повідомляє, що у період з 25 травня по 12 червня 2014 року її фахівцями спільно з фахівцями компанії Symantec вжито заходів з виявлення та усунення загроз кібершпіонажу у чотирьох закордонних дипломатичних установах України", – йдеться у повідомленні.

Організація додала, що "сьогодні немає інформації про суттєві проблеми з кібернетичною безпекою у інформаційно-телекомунікаційній мережі Кабінету Міністрів України".

Як відомо, у статті Financial Times повідомлялося, що крім комп’ютерів українського уряду вірусами були заражені також комп’ютери українських посольств за кордоном, а також посольств деяких інших країн у Східній Європі.

Про те, що основною ціллю враження була саме Україна, британському виданню заявив анонімний представник НАТО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування