Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські війська звужують кільце навколо Донецька

Середа, 13 серпня 2014, 18:10

Українські військові ведуть активний наступ в околицях Донецька.

Про це на брифінгу заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, це вже дозволило звузити кільце довкола міста та відрізати шляхи, якими донедавна користувалися  терористи.

"Сили АТО перекрили постачання зброї та найманців з Росії до Донецька через трасу Н21 (Старобельськ-Луганськ-Донецьк). Критичною для терористів стала нестача ресурсів для організації оборони у напрямі Шахтарськ – Торез – Сніжне. Це дає змогу силам АТО блокувати угрупування бойовиків у цих районах", – сказав Лисенко.

Також українські бійці наступають і в Луганській області.

"Подальше просування сил АТО на південний захід від Лутугиного та зустрічне просування наших військових від Іванівки Луганської області дозволяє блокувати угруповання терористів у районі Алчевська і Стаханова, де розміщені опорні пункти бойовиків. Також сили АТО блокують групи терористів в районі Луганська і проводять операцію з розблокування аеропорту", – заявив Лисенко.

Він додав, що терористи, відступаючи, обстрілюють позиції сил АТО. Так, в середу вони обстріляли з танків українські позиції на території аеропорту "Луганськ". З мінометів, ствольної артилерії і установок "Град" були обстріляні позиції і блокпости сил АТО в районі Іловайська, Петровського, Стукалової Балки, Кринички, Шишкового, Нижнього Минченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування