З трьох міст України на Луганщину вирушили 800 тон гуманітарного вантажу

Четвер, 14 серпня 2014, 13:16

У четвер опівдні з Києва, Харкова та Дніпропетровська вирушили колони вантажівок з українським гуманітарним вантажем для Луганщини.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, на Луганщині вантаж передадуть представникам Червоного Хреста, аби міжнародна гуманітарна місія могла доставити ці продукти людям, що стали заручниками терористів.

"Важливо, щоб терористи пропустили місію по тимчасово контрольованій ними територіі і гарантували безпеку.

Він нагадав, що загалом з 6 липня, державна служба України з надзвичайних ситуацій доставила на схід 250 тон продуктів, 800 спецпайків, більше 9000 літрів питної води та тисячі буханців хліба. 

Водночас уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на сході Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook написала, що усього на Луганщину вирушає 800 тон гуманітарного вантажу, 75 вантажівок ( з них 19 зі столиці Украіни, інші з Дніпропетровська та Харкова).

На Луганщину рушив гуманітарний вантаж

Фото з facebook Ірини Геращенко 

У свою чергу міністр інфраструктури України Максим Бурбак повідомив, що вантаж з Києва направляється у Старобільськ Луганської області за дорученням прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Ми провели нараду з водіями, усіх заспокоїли, безпеку буде забезпечено", - сказав міністр.

Бурбак додав, що вантаж профінансований частково за рахунок держбюджету, частково за кошти благодійників.

"Вчора уряд ухвалив рішення про додаткове виділення 10 млн грн. Тут (у вантажівках - ред.) і благодійна допомога, і те, що було закуплено за гроші бюджету. Це черговий вантаж нашим співвітчизникам", - сказав Бурбак.

Із Харкова на Луганщину також відправилася колона вантажних автомобілів, які доставлять 220 тонн гуманітарної допомоги. 

Про це перед відправленням автомобілів повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

За його словами, всього на Луганщину будуть відправлені 26 великовантажних автомобілів, 18 з яких підготовлені силами облдержадміністрації, решта - сусідніми областями та Міністерством аграрної політики.

Гуманітарний вантаж містить продукти харчування та засоби гігієни.

Зокрема на Луганщину будуть відправлені 12 тонн хліба, 30 тонн борошна, 3 тонни кондитерських виробів, 44 тонни води, 21,5 тонни цукру, 30 тонн картоплі, 17 тонн капусти, 19 тонн цибулі, інші овочі, фрукти тощо.

Голова ХОДА зауважив, що за досвідом попередніх відправлень гуманітарних вантажів з Харківської області в зону проведення АТО розподіл допомоги відбувається з розрахунку 19 тонн на 10,5 тисяч осіб. Балута наголосив, що за логістику та розподілення вантажу відповідатиме Держслужба з надзвичайних ситуацій.

У свою чергу начальник управління ДАІ в Харківській області Ігор Швидкий зазначив, що вся колона буде розділена на дві частини, які будуть супроводжуватись екіпажами ДАІ.

Ще одна колона має відправитися на Донбас із Дніпропетровська. Місцем призначення колон з цим вантажем визначено місто Старобільськ (Луганська область), де його, відповідно до міжнародних норм, приймуть представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News