Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія надала Червоному хресту опис вантажу "гуманітарного конвою"

П'ятниця, 15 серпня 2014, 13:02

Росія надала Червоному хресту опис вантажу "гуманітарного конвою", який готується в'їхати в Україну.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на керівника підрозділу Червоного хреста в Європі та Центральній Азії Лорана Корба.

Він також зазначив, що у складі колони знаходяться 262 вантажівки, а не 280, як повідомлялося раніше.

"Всього 262 вантажних автомобіля. Вони знаходяться в місті Каменськ-Шахтинський Ростовської області, недалеко від невеликого містечка Донецьк. Ми отримали інформацію від російської сторони про весь вантаж. Те, чого зараз не вистачає – це конкретної інформації по кожній вантажівці. Але ми допускаємо, що цей список складається представниками української сторони", – сказав Корба.

За його словами, на даний момент 40 українських митників і 40 прикордонників перевіряють вміст вантажівок.

"Вантаж знаходиться на місці. Ми знаємо кількість вантажівок, і що знаходиться у вантажі. Як ви знаєте, для того, щоб ця гуманітарна допомога пройшла, потрібна розмитнення. Місце, де проходить конвой, непідконтрольне українському уряду. І, як було озвучено російською стороною, українські митники перебувають на місці на російській території", – підкреслив Корба.

Як відомо, перевірка і митне оформлення вантажу почалося в п'ятницю о 10 годині ранку. За свідченнями очевидців, багато вантажівок виявилися майже повністю порожніми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: