Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоний хрест прийняв українську гуманітарну допомогу Донбасу - Геращенко

П'ятниця, 15 серпня 2014, 19:59

Українська частина гуманітарної допомоги вже на Сході.

Про це розповіла уповноважений президента з питань врегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко на брифінгу в п'ятницю, інформує прес-служба глави держави.

Наразі, єдиний спосіб надати підтримку мирному населенню у зоні АТО - через комітет Червоного хреста, підкреслила Геращенко.

"У Старобельську Червоний Хрест вже прийняв першу колону. Далі вантаж буде розвозитися до людей, які перебувають на окупованих територіях. У Сєверодонецьку у суботу відбудеться розвантаження фур з Києва та Дніпропетровська", - повідомила вона.

Загальний обсяг української допомоги - майже 800 тон - складається з продуктів харчування, засобів гігієни та речей першої необхідності.

Уповноважений Президента наголосила, що українська частина гуманітарної допомоги оформлювалася згідно з міжнародними правилами та виключно через Червоний Хрест.

Такого ретельного оформлення та перевірки влада вимагатиме для будь-якої допомоги, яка надходитиме в Україну, зазначила вона.

Геращенко наголосила, що мова йшла лише про надання міжнародної гуманітарної допомоги, і влада України "не зверталася до Російської Федерації ні з якими проханнями, ні про які конвої, конвоїрів, гуманітарну та іншу допомогу".

"Єдине прохання до Росії – припинити підтримку бойовиків і почати дотримуватись норм міжнародного права і, в першу чергу, – шанувати суверенітет України", - наголосила уповноважений президента.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...