Україна може приймати росiйську гуманiтарку частинами - ДФС

П'ятниця, 15 серпня 2014, 20:13

Державна фiскальна служба не виключає, що вантажiвки з гуманiтарною допомогою з РФ для Донбасу можуть надходити в Україну партiями по 30-50 машин.

Про це сказав заступник голови ДФС Анатолiй Макаренко на брифiнгу в Києвi в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розраховуємо, що пiсля того, як Червоний Хрест подасть документи, митнi органи почнуть посилено працювати i протягом трьох-п’яти днiв ми зможемо виконати цю процедуру... але все залежатиме вiд того, як на пункт пропуску приходитимуть машини", - сказав Макаренко.

"Не виключено, що вони можуть приходити партiями по 30-50 машин", - додав він.

Макаренко також наголосив, що "Мiжнародний Червоний Хрест наразi не готовий (розпочати передачу), оскiльки у них немає поки що матерiалiв".

За словами Макаренка, спiльна група митникiв та прикордонникiв уже перебуває в пунктi пропуску "Iзварине-Донецьк" на росiйськiй частинi пункту пропуску, i вони готовi розпочати роботу.

Вiн повiдомив, що група нараховує понад 50 людей, вони мають намiр оглянути кожну вантажiвку i кожну партiю товару, при цьому використовуватимуть спецiально навчених на пошук зброї, наркотикiв та людей собак.

Макаренко також уточнив, що росiйський конвой iз гуманiтарною допомогою нинi перебуває на вiдстанi 30 км вiд пункту пропуску "Iзварине-Донецьк".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування