У зоні АТО - бої, силовики та терористи перегруповуються

Субота, 16 серпня 2014, 09:50

У зоні АТО відбуваються бойові зіткнення, які супроводжують перегрупування як сил АТО, так і терористів, останні продовжують обстріли позицій силовиків.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Бойовики, задіявши резерви, що включають важку бронетехніку, і діючи від пос.Молодогвардейск, намагалися повернути втрачені раніше позиції на напрямі Новосвітлівка-Хрящувате, однак безуспішно.

"Сили АТО закріпилися на рубежах в даному районі, забезпечуючи свій контроль над стратегічно важливою трасою М-04, і забезпечуючи собі подальшу можливість для виходу в передмістя Луганська з півдня з розблокуванням Луганського аеропорту, де тримають оборону наші підрозділи", - повідомив Тимчук.

Разом з тим тривали бойові зіткнення в районі Луганська, де раніше сили АТО провели підготовчі дії для звільнення міста.

"Не менш активні дії зробили бойовики в районі траси Н21, на напрямку Шахтарськ-Сніжне, намагаючись відновити маршрут постачання свого угруповання у районі Донецька", - зазначив він.

"Контратаки були відображені силами АТО, проте і подальші дії наших сил в цьому районі були заблоковані діями супротивника", - додав Тимчук.

Сили АТО продовжують активні дії в Донецьку, а також на напрямку Горлівка-Єнакієве.

15 серпня після імітації удару на Іловайськ і відволікання сил бойовиків, сили АТО з півдня обійшли з двох сторін н.п.Моспіно і оточили тут угруповання противника.

Крім того терористи продовжують обстріли позицій сил АТО.

"З "Граду" були обстріляні позиції силовиків поблизу н.п.Березовое і двічі - поблизу н.п. Орлово-Іванівка. Із мінометів були обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Донецьку і в районі н.п.Хрістофоровка (Луганська обл.). Із артилерії - позиції поблизу н.п.Новобахмутовка, Василівка і Кутейникове", - повідомив Тимчук.

У свою чергу радник глави МВС Зорян Шкіряк у своєму Facebook повідомив : "На озброєнні сепаратистів є, завезена раніше для "Бєса", російська військова техніка, кілька танків, міномети, БМ-21 "Град". Також, в Горлівці присутні кадрові офіцери ЗС РФ, спецназівці ГРУ, снайпери, найманці".

"За оперативною інформацією, зараз, у Горлівці пусто. Місто мертве. Вулиці порожні, авто практично нема, люди ховаються від терористів. Бандити продовжують розграбування і мародерства. Спустошують продовольчі магазини, супермаркети, офіси, торгівельні центри. Вони грабують і ґвалтують людей. На "потреби ДНР" відбирають транспорт, гроші, особисті речі, прикраси. Все награбоване залишають собі, а продукти перевозять на свої продовольчі склади", - заявив Шкіряк.

За його словами, "постійно продовжуються обстріли житлових кварталів міста та зухвалі розстріли громадян, є безневинні жертви серед мирного населення".

"Відчутні перебої з хлібом та іншими продуктами. ….  За інформацією наших координаторів, більшість населення з нетерпінням очікує звільнення від російських терористів і прагне приходу сил АТО".

За словами Шкіряка, наразі "горлівськими терористами керують бойовики "Боцман" і "Батя", котрі, також, постійно конфліктують між собою".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування