Червоний Хрест відрядить в Україну більше співробітників

Субота, 16 серпня 2014, 19:51

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) додатково відправляє співробітників до Росії та України та розширює масштаби логістичних механізмів для доставки допомоги на територію східної України, що уражена конфліктом.

Про це заявили в організації, повідомляє Радіо Свобода.

За даними МКЧХ, чотири співробітники комітету вже присутні безпосередньо на місці стоянки російського конвою в Ростовській області, інші представники наразі прямують туди ж. Група співробітників також працює в місті Старобільськ, куди прибуло близько 50 вантажівок гуманітарної допомоги від України.

"Нам  потрібні гарантії від усіх сторін, залучених до конфлікту, що нашим співробітникам буде надано можливість виконувати свою роботу безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів. Враховуючи складнощі щодо логістики та безпеки, ця операція займе деякий час, і ми закликаємо владу обох країн зробити все можливе, щоб якнайшвидше вирішити усі питання", – зазначив голова управління з оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба.

За даними МКЧХ, Україна і Росія допрацьовують "важливі практичні деталі", зокрема інспекції та оформлення процедур конвою під керівництвом Росії і підтвердження виключно гуманітарного характеру вантажу.

"Коли буде досягнута домовленість, ми почнемо працювати над доставкою цієї гуманітарної допомоги людям, що постраждали від конфлікту в східній частині України, а також до медичних та інших соціальних інституцій. З огляду на те, що цивільні особи наразі намагаються впоратися з обмеженим доступом до основних послуг, таких як постачання води та електроенергії, швидкість є нагальною", – додав Корба.

Також комітет продовжує розширювати гуманітарну діяльність відповідно до ситуації у східній Україні та отримує фінансову підтримку від Фінляндії, Швейцарії, Великобританії та США, а також товариств Червоного Хреста Канади та Японії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування