На Луганщині звільнили з полону шістьох бійців

Неділя, 17 серпня 2014, 14:27

В Луганській області звільнили з полону ще шістьох бійців сил АТО, з них п’ятеро з батальйону територіальної оборони і один боєць з батальйону Айдар.

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-центру оперативного командування "Північ" Анатолій Прошин.

Звільнені Сергій Онацький, Станіслав Новохацький, Максим Дорошенко, Антон Антич, Олександр Попов і боєць "Айдару", якого не називають.

Звільнені з полону бійці. Фото прес-центру ОК "Північ"

Їх обміняли на шістьох бойовиків.

Як розповів "Українській правді" звільнений боєць Олександр Попов, їх взяли в полон в Сєвєродонецьку 5 липня, а за кілька днів відправили у Перевальськ, який знаходиться під контролем російського отамана Михайла Козіцина.

За наказом цього отамана до бійців ставилися як до військовополонених.

"На роботи не відправляли, не знущалися. Годували двічі на день, давали воду, дозволяли помитися. Тримали нас в приміщенні, дозволяли виходити на вулицю останні два тижні", - розповів Попов.

Водночас, бійці кажуть, що до айдарівця бойовики ставилися гірше. "Трохи познущалися, бо до армії в бойовиків ставляться більш менш нормально, ніж до тих батальйонів", - кажуть бійці.

"Ми вийшли останніми з того приміщення, де нас тримали. Більше там ніхто не лишився", - зазначив він.

Попов розповів, що іноді вдавалося поговорити з бойовиками – це були жителі Луганської області.

"Вони кажуть, що не хочуть війни. Проте і не чув, щоб вони хотіли до Росії. Говорили про федералізацію", - сказав він.

Як відомо, раніше глава Харківської ОДА Ігор Балута повідомив, що п'ять бійців 22-го батальйону територіальної оборони звільнені з полону терористів, в якому вони перебували з 5 липня.

Напередодні стало відомо, що група спецпризначення Управління державної охорони України звільнила з полону офіцера УДО, якого ще в липні захопили бойовики в зоні АТО. Також був звільнений голова Луганської "Просвіти" Володимир Семистяга.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування