Рятувальники зачищають звільнені міста від вибухівки та чекають на біженців

Неділя, 17 серпня 2014, 14:31

За минулу добу піротехнічними підрозділами Держслужби з надзвичайних ситуацій виявлено та вилучено 135 одиниць боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів. 

Про це на брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. 

"Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 5 адміністративних споруд та будівель. Обстежено понад 18 га територій", - зазначив він. .

Окрім того на кордоні районів проведення АТО розгорнуто 4 транзитні пункти для зустрічі внутрішньо переміщених осіб з розрахунку до 200-400 осіб кожний.

"У Донецькій області -  в районі міста Красноармійськ– на 330 осіб, на території стадіону загальноосвітньої школи № 14,до якого всього звернулося 896 особи. В районі міста Волноваха– на 200 осіб, на території стадіону загальноосвітньої школи № 3,до якого вже звернулося 561 осіб", - повідомив Лисенко.

Окрім того транзитний пункт розгорнуто в районі Маріуполя – на 200 осіб, на території Управління соціального захисту населення при Маріупольській районній державній адміністрації. Туди звернулося 87 осіб.

У Луганській області в районі міста Сватове пункт розрахований на 200 осіб.

З 31 липня на території Луганської  області у м. Щастя та з 11 серпня у Дніпропетровської області у селищі Орли Покровського району розгорнуто 2 пункти для зустрічі осіб, які переміщуються гуманітарними коридорами з району проведення АТО.

"Всього через пункт м. Щастя, що на Луганщині перемістилося з початку дії пункту 6633 особи.  Протягом доби через пункт с. Орли (Дніпропетровська область) перемістилось 62 особи, з початку дії пункту – 706 осіб", - додав Лисенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування