Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії хочуть забрати у Макаревича нагороди за виступ в Україні

Понеділок, 18 серпня 2014, 09:03

Депутати Держдуми зібралися позбавити нагород лідера російської групи "Машина часу" Андрія Макаревича, за пропаганду антиросійської політики.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на депутата від провладної Єдиної Росії Євгенія Федорова, який раніше розробляв спеціальні поправки в законодавство, згідно з якими за антиросійські заклики можна позбавляти держнагород.

"Андрій Макаревич давно співпрацює з фашистами. Цей вибір він зробив досить давно, ще коли перейшов на сторону ворогів Російської Федерації", - сказав Федоров.

Російський парламентар додав, що питання позбавлення артиста державних нагород має бути розглянуто, а в законодавство мають бути внесені поправки, що дозволять позбавити державних нагород людину, яка стала "зрадником батьківщини".

"Я думаю, потрібно розглянути питання про позбавлення його цих нагород. Очевидно, що така можливість є, але при необхідності потрібно внести поправки до законодавства", - зазначив Федоров.

Член комітету Держдуми по культурі Дмитро Литвінцев також засудив дії легендарного музиканта, відзначивши, що якщо Макаревичу не подобається жити в Росії, то він має вчинити за прикладом російських дисидентів.

Засновує держнагороди й нагороджує ними президент Володимир Путін.

Макаревич не раз висловлювався різко із приводу подій в Україні й у Криму.

12 серпня Макаревич побував в Слов'янську, Семенівці після чого дав концерт в Святогорську.

Як відомо, в Україні обурення у громадян визвали дії співачки Ані Лорак, яка бере активну участь в різних заходах в Росії. Однак жодних ініціатив, щоб забрати в неї звання Народної артистки і нагороди не надходило.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...