Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Московський суд визнав винними ще 4 фігурантів "Болотної справи"

Понеділок, 18 серпня 2014, 14:33

Замоскворецький суд Москви оголосив вирок чотирьом фігурантам справи про заворушення на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Олексій Гаскаров та Олександр Марголін отримали по три роки і шість місяців позбавлення волі, Ілля Гущин - два роки і шість місяців.

Вони будуть відбувати покарання в колонії загального режиму. Олену Кохтареву засудили до трьох років і трьох місяців умовно.

Всі четверо фігурантів визнані винними у заворушеннях і застосуванні насильства по відношенню до співробітників поліції.

До набуття вироком чинності Гаскаров, Марголін і Гущин залишаться в СІЗО, Кохтарева - під підпискою про невиїзд.

Прокурор просив призначити три роки і три місяці умовного ув'язнення Кохтаревій, яка "своєю поведінкою довела можливість виправлення без ізоляції від суспільства".

Представник держобвинувача врахував її розкаяння та інші пом'якшувальні обставини. Гущина просили засудити до трьох років і чотирьох місяців ув'язнення, а Гаскарову і Марголіну призначити по чотири роки колонії загального режиму.

Захист просив припинити справу, виправдати підсудних або призначити їм усім умовне покарання.

Авокати переконані, що події на Болотній площі 6 травня 2012 года з юридичної точки зору не є масовими заворушеннями. Захист вказував, що тисняву і зіткнення спровокувала поліція, а учасники оборонялися.

Раніше Замоскворецький суд Москви призначив від трьох років і трьох місяців умовно до чотирьох років колонії восьми фігурантам справи, вони були визнані винними в застосуванні насильства до поліцейських.

Кілька фігурантів, яких визнали винними тільки в масових заворушеннях, були амністовані. Сергій Удальцов і Леонід Развозжаєв як організатори заворушень отримали по чотири з половиною роки колонії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування